واقعیت هایی درباره همکاری ایران و چین – ریحان نیوز

برخی ضمن استعماری خواندن این قرارداد، آن را مغایر منافع ملی اعلام کردند. بنابراین، با هدف روشن شدن ابعاد مختلف این توافق، مصاحبه ای با دکتر یوان ژانگ استاد موسسه مطالعات خاورمیانه دانشگاه مطالعات بین الملل شانگهای انجام دادیم. یوان ژانگ ضمن اشاره به علاقه مردم چین به ایران و فرهنگ پارسی، توافقنامه مذکور را تامین کننده منافع ملی دو کشور برشمرد. وی همچنین به تلاش های مقامات سیاسی چین برای …

شخصی او 6 میلیارد دلار برآورد می شد. بازداشت مدیرعاملل هیوندایی به عنوان یکی از موفق ترین کارآفرینان کره جنوبی نشان از عزم جدی دولت کره برای مبارزه با فساد داشت. دادگاه اتهام او را بررسی و به سه سال زندان محکوم کرد که این حک در دادگاه تجدیدنظر هم تایید شد. اما رییس جمهور این کشور به دلیل تاثیر منفی این حکم بر اقتصاد با اختیار خود اجرای آن را تعلیق کرد و مالک هیوندایی و کیا از زندان آزاد شد. شرکت …

سند همکاری های 25 ساله که بین چین و ایران امضاء شده است این ادعا مطرح است که چین حدود 400 میلیارد دلار در ایران سرمایه گذاری خواهد کرد. البته به ازای این سرمایه گذاری، چین از ایران نفت و گاز وارد خواهد کرد. بنابراین براساس برخی از گفته ها اینگونه ارزیابی می شود که قبل از سرمایه گذاری کلان چین در ایران در مدت پنج سال اول اجرای سند همکاری، حجم عمده ای از نفت ایران توسط چین برداشت خواهد شد. …

به نقل از صداوسیما، حمید زادبوم با بیان اینکه پارسال نخستین شریک صادراتی و وارداتی ما کشور چین بوده است افزود: پارسال حدود 10 میلیارد دلار نیز از این کشور واردات داشتیم در حالی که کل حجم کل تجارت ما با جهان 73 میلیارد دلار بوده است ضمن اینکه برخی کالاهای وارداتی چین کالاهایی است که ما سابقه صادرات این کالاها را داشتیم و داریم. وی با بیان اینکه چین در سال 2020 حدود 4 و 7 دهم تریلیون …

تبع آن دولت ها در شرایط وابستگی متقابل به واسطه پرهزینه بودن درگیری های حاد، تعارضات خود را از راه های غیرقهرآمیز حل می کنند. در یک اقتصاد جهانی شده، افت شاخص بورس نیویورک به سرعت به بورس های اروپا، ژاپن، سنگاپور و البته چین منتقل شده و بر آن ها تأثیر می گذارد. آمار ها نشان می دهد حتی در اوج جنگ تجاری آمریکا و چین در سال 2019 حجم تجارت این دو کشور بالغ بر 470 میلیارد دلار بوده و همچنین در …

این توافق می تواند دریچه ای برای اقتصاد ایران که به دنبال تحریم های آمریکا دچار آسیب شده، بگشاید. با در نظر گرفتن افزایش فشارهای تحریمی آمریکا و اساسا فشار کلی بلوک غرب به ویژه در به حداقل رساندن صادرات نفتی، احتمالا این قرارداد می تواند دریچه ای را برای اقتصاد ایران از طریق ارتباط با دومین اقتصاد مهم جهان یعنی چین باز کند. طبیعتا گرایش بیشتر ایران به شرق با توجه به اهمیت ژئوپلیتیکی …

به گزارش خلیج فارس به نقل از فرارو؛حقیقت این است که این توافق از دو زاویه – یا با دو کارکرد – می تواند در تأمین منافع کلان و بهبود وضعیت کشور ایفای نقش کند: کارکرد اول، نَفس ِ انعقاد توافق راهبردی میان ایران و چین و بهره برداری از تصویری است که صرف انعقاد این توافق خطاب به سایر کشور های رقیب – به ویژه آمریکا و جهان غرب- مخابره می کند و کارکرد دوم، قابلیت تحقق و کیفیت اجرای محتوای توافق از نظر …

خاورمیانه تامین شد. چین، به کارخانه دنیا معروف است و از این رو، انرژی ارزان سطوح بالایی از استراتژی اقتصادی این کشور را تشکیل می دهد. چینی ها از صادرکنندگان عمده کالا به خاورمیانه نیز محسوب می شوند؛ خاورمیانه که در دهه های گذشته همواره مرکز توزیع کالای امریکایی و حتی اروپایی بود حالا در قبضه کالاهای چینی است. طی سال های 1993 تا 2016 میلادی، صادرات چین به خاورمیانه، 25 برابر شد و آمارها نشان می …

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا ؛ دکتر نصرت الله حیدری تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی و بین المللی در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: توافق ایران و چین یک توافق راهبردی و گامی موثر در راستای شکستن تحریم ها است. وی افزود: نگاه دولتمردان ایران به غرب باعث شد تا از ظرفیت همسایگان و کشورهای شرق آسیا غافل شوند واز طرفی هم حجم مبادلات اندک است وشرکت های غربی وآمریکایی اقبالی برای سرمایه گذاری …

در آینده است. چین، اقتصاد دوم جهان درحال حاضر و احتمالا اقتصاد اول جهان در سال های نه چندان دور باشد و بازار بسیار بزرگی برای کالا های ایرانی و از طرفی ظرفیت بسیار عظیمی برای توسعه همکاری های اقتصادی با ایران دارد. در حد فاصل 24 تا 30 مارس که گروه های مختلف داخلی مشغول منفی بافی از این تفاهنامه بودند، چین به بستن قرارداد های اقتصادی خود با بحرین، عربستان، ترکیه و… ادامه داد و تعداد قرارداد های …

می کند. در 1996 چین مشارکت راهبردی یکپارچه را با روسیه ایجاد کرد و دو کشور آن را در سال 2011 به مشارکت راهبردی جامع ارتقا دادند. چین و هند مشارکت راهبردی را در سال 2004 آغاز کردند. چین با کشور های حاضر در حوزۀ راهبردی غرب آسیا، شمال آفریقا و دریای سرخ در چارچوب انواع مختلف مشارکت همکاری می کند. پکن از طریق مشارکت نوعی الگوی چندقطبی را در جهان ترویچ می کند و در صورت امکان از طریق موازنه …

می تواند دریچه ای برای اقتصاد ایران که به دنبال تحریم های آمریکا دچار آسیب شده، بگشاید. با در نظر گرفتن افزایش فشارهای تحریمی آمریکا و اساسا فشار کلی بلوک غرب به ویژه در به حداقل رساندن صادرات نفتی، احتمالا این قرارداد می تواند دریچه ای را برای اقتصاد ایران از طریق ارتباط با دومین اقتصاد مهم جهان یعنی چین باز کند. طبیعتا گرایش بیشتر ایران به شرق با توجه به اهمیت ژئوپلیتیکی ایران و ابعاد …

ابتدا باید تاکید کنم که من به عنوان یک اقتصاددان صحبت می کنم و روابط بین الملل را از دید اقتصادی می بینم. روابط اقتصادی کشور به شدت به مسائل و روابط بین الملل وابسته است. از این رو ما اقتصاددان ها هم مجبوریم وارد حیطه روابط بین الملل شویم. دومین نکته که باید به آن اشاره کنم اهمیت صادرات برای کشورها است. رشد اقتصادی هر کشور رابطه مستقیم با صادرات آن کشور دارد. اگر صادرات کشور رشد کند، تولید ناخالص داخلی و به دنبال آن اشتغال نیز رشد می کند؛ بنابراین رفاه مردم نیز بیشتر می شود و تورم هم توام با اعمال سیاست های درست کاهش می یابد. اما توسعه صادرات نیز شروطی دارد. زمانی که روابط بین المللی، مناسب باشد و عاملان اقتصادی بتوانند بازارهای صادراتی خود را شناسایی و مهم تر آنکه قراردادهای نسبتا بلندمدت را منعقد کنند، توسعه صادرات محقق می شود. هیچ صادرکننده ای کالای خود را یک بار و فقط به یک مشتری نمی فروشد. بلکه آنها مشتری های خود را به تدریج پی …

به چین و روسیه، این امید ممکن است از بین برود. اگر تندروها پس از انتخابات ریاست جمهوری تابستان امسال اهرم های قدرت را در تهران به دست گرفتند، انتظارات کمتری برای چنین گفتگوهایی باید داشت. در عوض، تهران بازی طولانی تری را انجام خواهد داد و به دیگر کشورهای آسیایی ملحق خواهد شد. اگر غرب به دنبال توافق با ایران است، احتمالا با یک شریک ضدغربی تر نسبت به سال 2015 مواجه است. در حال …

توافق در حقیقت یک توافق مشارکتی و متوازن در امور اقتصادی است. مشکل برد ‐ برد برای حریف و باخت – باخت برای ما پیش نمی آید.البته در این توافقنامه باید قرارداد مبادله پولی دو جانبه گنجانده شود تا طلسم و بن بست دلار و یورو در اقتصاد ما شکسته شود. در هر حال تا زمانی که برنامه عمل و قرارداد ها تنظیم و منعقد نشود صرف این توافق نامه کافی نیست. پس بعد دیگر تایید، منوط به عملی کردن این سند است. به …

… در حال حاضر نه چین آن سهم جهانی قدرت را که روسیه در دهه 1830 داشت، دارد و نه ایران مانند آن زمان ضعیف است. اگر ایالات متحده امریکا نتوانسته ایران را زمینگیر کند به طریق اولی چین نمی تواند چنین کاری انجام دهد. خصوصاً با توجه به بعد مسافت میان ایران و چین. روسیه در دهه 1830 هم زیادی بزرگ و قدرتمند بود و هم به ایران چسبیده بود. چین نه تنها فاصله زیادی از ایران دارد بلکه از حوزه نفوذ استراتژیک خودشان یعنی فاصله 2 هزار کیلومتری اطراف خارج نشده اند و شواهد نظامی هم نشان می دهد که به این زودی خارج نخواهند شد. …

…. تیم مستقر در پاستور پس از آنکه می خواست از مسیر توافق هسته ای چالش اقتصادی کشور را برطرف کند در یک اقدام بسیار ناشیانه و مغایر با اصل تامین منافع ملی از زمستان سال 94 به ناگاه شرق ستیزی خود را تشدید کرد و اجازه نداد پس از برجام روابط اقتصادی کشور به صورت متعادلی با همه کشورهای جهان تنظیم شود، آنها با خیالی خام تمام تلاش و انرژی خود را مصروف عقد قرارداد هایی با کمپانی های بزرگ غربی …

ثروت را در دست گروهی خاص متمرکز سازد؛ بنابراین مشکلات اقتصادی کشور را باید در مسائل دیگر جست و صرف این نوع قرارداد ها تنها می تواند در کوتاه مدت تاثیری مثبت داشته باشد. اقتصاد ایران؛ گودالی به نام رکود تورمی محمد پارسا طی یادداشتی درر شماره امروز اعتماد با عنوان اقتصاد ایران؛ گودالی به نام رکود تورمی نوشت: در حالی سال 1399 را به پایان بردیم که آینده اقتصاد ایران همچنان در …

اقتصاد جهانی از 4/29 درصد در سال 2019 به بیش از 6/32 درصد در سال 2025 افزایش خواهد یافت. در حالی که سهم امریکا در همین دوره زمانی از 5/24 درصد به 7/22 درصد کاهش و سهم اتحادیه اروپا نیز از 8/17 درصد در سال 2019 به چیزی حدود 9/17 درصد در سال 2025 خواهد رسید که این عدد به هیچ عنوان بیانگر تغییر محسوسی در افزیش نقش قاره سبز در اقتصاد جهانی نیست. بی تردید برآمدن آسیا و این تغییر موازنه تنها در حوزه …

سرویس اقتصاد جوان آنلاین: به گزارش تسنیم، حمید زادبوم با بیان اینکه پارسال نخستین شریک صادراتی و وارداتی ما کشور چین بوده است، افزود: پارسال حدود 10 میلیارد دلار از این کشور واردات داشتیم، در حالی که کل حجم کل تجارت ما با جهان 73 میلیارد دلار بوده است، ضمن اینکه برخی کالا های وارداتی چین کالا هایی است که ما سابقه صادرات این کالا ها را داشتیم و داریم. وی با بیان اینکه چین در سال 2020 …

اما اظهارنظر وزیر امور خارجه ایران در حالی صورت گرفته که عموما توافقات خارجی نظیر برجام مسائل بسیاری را برای جامعه ایران به همراه داشته است. در قضیه سند راهبردی همکاری 25ساله ایران و چین نیز نگرانی عمده ایجاد شده بر سر آن عمدتا ناشی از تسلط چینی ها بر منابع و جغرافیای کشور است و این گزاره پیوسته از سوی کنشگران و نیز آحاد جامعه مطرح می شود. موضوعی که در بخشی از سند تنظیم شده از سوی وزارت خارجه ایران در خرداد 99 نه به حدت و شدت روایت عمومی اما در قالب توافقاتی برای توسعه سواحل جنوبی کشور دیده می شود. آنچه از جدال روزهای گذشته بر سر این توافق مخصوصا از جنبه های صنعتی و تجاری قابل لمس است و وزیر امور خارجه نیز در نشست آنلاین خود در نرم افزار کلاب هاوس بر آن تاکید کرد، لزوم تصویب لوایح FATF و حل گره تحریم از طریق برجام است که تا اجرایی نشوند، نمی توان به حضور جدی چین در فضای اقتصاد ایران امیدوار بود. چینی ها که بنا بر برخی روایت های تاییدنشده قرار است بین 280 تا 450 میلیارد دلار در صنایع مختلف و …

که ارزش دلار را دچار تنزل می بیند و از سوی دیگر تحریم هایشان هم اثرگذار نخواهد بود. امام جمعه رویان با بیان اینکه ارتباط ایران و شرق در کنار بی اثر کردن تحریم غرب، سلطه استکبار را نیز خواهد شکست، بیان کرد: این موضوع شکست سیاست های غرب به رهبری آمریکا را در پی خواهد داشت. معصومی با بیان اینکه این روزها علیه همکاری چین و ایران سر و صدای زیادی شده است، گفت: از پنج سال قبل که …

کلیات موجود در توافق، ترسیم کننده چشم اندازی روشن است. به همین دلیل، هم در کشور های غربی و متحدان آن و هم در رژیم صهیونیستی، از اینکه نه تنها، اهرم ها و فرصت های براندازی سخت و نرم را از دست می دهند و ایران از مدار تسلیم و ناتوانی خارج می شود، بلکه باید تأکید کرد که جایگاه و موقعیت ایران قبل و پس از این توافق هم در عرصه منطقه ای و هم در عرصه جهانی تغییر وتمامی متغیر های قدرت تفاوت چشمگیر خواهد داشت …

. همچنین در دو دهه اخیر واحد های تولیدی بزرگی تعطیل یا به آستانه ورشکستگی کشیده شده یا کمتر از ظرفیت خود تولید می کنند. ضمن اینکه اقتصاد ایران مبتنی بر صادرات مواد اولیه و خام بنا شده و این بخش بیشترین سهم در تولیدناخالص داخلی اقتصاد ایران را دارد. شاید بیراه نیست که در این روز ها در صف اول مدافعان این قرارداد افراد و جریان هایی را می بینیم که سلطان خام فروشی هستند و عمدتا در بخش نفت و معادن …

هر زمانی که بحث امضای قرارداد 25 ساله میان ایران و چین به میان می آمد، شایعات مجازی و رسانه ای و حمله به توسعه روابط با چین هم اوج می گرفت. در هفته گذشته که سرانجام امضای قرارداد در تهران و با حضور وزیرخارجه چین انجام شد، حملات به اوج رسید و استفاده از هر کسی برای تخریب قرارداد ایران و چین، کار را به جایی رساند که همان بازیگر ترک وطن کرده، سخنان امام خمینی و حضرت آیت الله خامنه ای را علیه وابستگی به چین و روسیه در صفحه مجازی خود منتشر کرد! …

اقتصادی خوبی نصیب کشور خواهد شد. امریکا سعی کرد با بررسی بستن تنگه های اطراف چین، پکن را در تنگنا قرار دهد. به همین علت چینی ها بیشتر نگاه به غرب داشتند و فکر احیای جاده ابریشم شکل گرفت. وی گفت: چین قرارداد هایی با عمان، قزاقستان، عراق، عربستان و بیشتر کشور های افریقایی بسته، اما این قرارداد ها هیچ جلز و ولز رسانه ای نداشته است. سند ایران و چین هیچ عددی جز سند 25 ساله دیده نمی شود. این سند در واقع مبنای قرارداد های بعدی است. این قرارداد استعماری نیست بلکه قرارداد برد – برد است. بیشتر کشور های شریک تجاری با چین، دلار را از مراودات تجاری خود حذف کرده اند. …

طرف است. مهدی صفری گفت: ایران و چین خواهان روابط راهبردی هستند و این در سفر آقایان روحانی به چین و شین جین به ایران مطرح شده بود.غرب در پی امضای قرارداد 25 ساله ایران و چین، نگران شده است و با قطعی شدن شکست طرح غرب درباره ایران، فضاسازی ضد قرارداد 25 ساله ایران و چین شدت گرفته است. آقای ساسان شاه ویسی کارشناس اقتصاد بین المل گفت: از سال 2014 با توجه به رشد ظرفیت چین، آمریکا و غرب محاصره …

ایران به چین از محدوده خاصی فراتر نرفته است و سایر کشور های حوزه خلیج فارس هستند که تا سال 2025 میلادی تولیدات نفتی و پتروشیمی بیشتری را به فروش خواهند رساند. همچنین، مشخص نبودن مفاد قرارداد و چشم انداز نامعلوم پایبندی یا عدم پایبندی ایران به مفاد اف ای تی اف سبب می شود تا توافق ایران و چین نیز کمک چندانی به بهبود وضعیت اقتصاد ایران نکند. …

، هزاران کارگر را فریب می دهد و از آن ها بهره کشی می کند. کارگران به زودی خواهند فهمید که وعده های ارائه شده با واقعیت بسیار تفاوت دارد. تحقیقات غیررسمی به عمل آمده در ارتباط با حقوق کارگران نشان می دهد، شرکت ها در پرداخت حقوق کارگران قرارداد موقت و سیستم حمل و نقل عمومی، خلف وعده می کنند. شارون درباره ماهیت قرارداد کاری خود توضیح داد: من کارگری با تجربه هستم و بر اساس توافق خود …

مرده را زنده کرده است و فکر کند که ما هم روزی خواهیم مرد و بازهم زنده خواهیم شد. وی با اشاره به این که مقام معظم رهبری سال جاری را به عنوان تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها نام گذاری کرده اند، افزود: یکی از اموری که برای پشتیبانی و مانع زدایی انجام گرفته، توافقی است که با چنین انجام شده است، بازخورد این توافق در جامعه زیاد بود و در فضای حقیقی و مجازی، مطالب زیادی مطرح شد، برخی ها …

دیدگاهتان را بنویسید